Creatief met tulpen

Tulpen geven voor mij het voorjaar aan. Heerlijk om die bloemen in huis te halen. Vooral die verschillende kleuren en vormen maken het een feestje. Je kunt ze natuurlijk gewoon in een vaas zetten, maar het kan ook anders. Ik heb 3 leuke Do It Yourselfs met tulpen. Moeilijk, denk je misschien. Nee hoor, absoluut niet. Iedereen kan dit doen. Veel plezier en geniet van je mooie tulpen!

3 Leuke Do It Yourselfs creatief met tulpen

D I Y 1: Tulpen rond in een vaas

tulpen rond in een vaas

Dit lijkt heel moeilijk maar het is heel simpel. Zodra je een mooie bos tulpen in huis hebt, leg je ze op een koele plek in huis. Zelf leg ik ze in de garage. Laat ze daar een nacht liggen, zonder water. Door ze zo te laten liggen, worden de stelen slap. De volgende ochtend pak je een mooie vaas en drapeert ze erin. Zorg er wel voor dat de vaas goed schoongemaakt is. Daar houden tulpen van. Doe er een klein laagje water in, zodat de stelen zich weer vol kunnen zuigen.

 

D I Y 2: Tulpen met stenen

tulpen in stenen

Neem een glazen vaas en wat stenen. Zorg ervoor dat de stenen goed schoon zijn. Dan blijven de tulpen langer goed. Leg de stenen onder in de vaas. Vul de vaas met water en zet de tulpen erin. Glas en steen gecombineerd met frisse tulpen brengt vrolijkheid in huis.

 

D I Y 3: Tulpen in mooie kleine vaasjes

tulpen in kleine vaasjes

Zoek een leuke ondergrond uit, bijvoorbeeld een snijplank of een plateau. Zet daar verschillende kleine vaasjes op. Deze kun je kant en klaar kopen, maar het kunnen ook lege flesjes en potjes zijn. Het leukste is als je varieert in hoogte. Dit geeft een speels geheel.
Vul de flesjes met water en snijd de tulpen kort af. Varieer ook hierin met de lengte. Zet de tulpen in de verschillende vaasjes en klaar is je tulpenplateau. Zoek een plaatsje en geniet van het voorjaar in huis!

Leuke en simpele D I Y met tulpen om het voorjaar in huis te halen. Ga zelf aan de slag en zorg voor vrolijkheid en kleuraccent in jouw interieur. Geniet van je mooie tulpen!