Kleur op de tuintafel!

 

De zon schijnt heerlijk en we zijn weer buiten. Lekker genieten van de mooie kleuren in de natuur.  Ook kleur op de tuintafel mag dan niet ontbreken. Hoe staat jouw tuintafel erbij?

Om kleur aan te brengen op de tuintafel worden er vaak kleurrijke plantjes gebruikt, maar niet iedere plek is daar geschikt voor. In onze tuinkamer bijvoorbeeld  is het moeilijk om de plantjes goed te houden. Daar kan het erg warm worden. Maar toch vind ik het leuk om ook daar kleur toe te passen.

Om iets te maken wat heel lang buiten kan staan, ben ik aan de slag gegaan. Ik heb een kleuraccent gemaakt met flessen van helder glas. Het is eenvoudig om te maken en het blijft jaren goed. De flessen staan bij mij al een aantal jaren en ieder jaar fleuren ze de tuintafel weer op.

 

Wat heb je nodig?

 

  • flessen van helder glas, die je af kunt sluiten
  • ecoline, in de kleur die jij mooi vindt
  • zigzag watten
  • glitters, een kleur die goed past bij de ecoline
  • een maatbeker

 

Werkwijze

Je begint met het scheuren van de watten. Maak er kleiner stukjes van.

Dan doe je een aantal watjes in de fles en strooi er dan wat glitter overheen.

Zo maak je laagjes van watten en glitter. Zorg ervoor dat je eindigt met een laagje glitters.

Vul nu de maatbeker met water en druppel daar de ecoline in. Je voegt net zoveel ecoline toe, totdat je tevreden bent met de kleur.

Dit geheel giet je in de fles. Het is handig om daar voor een trechter te gebruiken. Dan vul je het geheel aan met water. Net zo lang totdat de hele fles gevuld is.

De fles goed afsluiten en even schudden. Zo verspreid je glitters. Klaar is je kleuraccent.

Wil je nog meer flessen vullen, dan doe je dit op dezelfde manier. Zet de flessen bij elkaar en klaar is je kleuraccent voor de tuintafel!

 

 

Veel plezier en geniet ervan!

Groetjes,

Gea

 

Ontwerp, hosting en onderhoud door Update-Website.nl