KLEUR MAAKT HET VERSCHIL!?

Kleur maakt het verschil!?, www.binneninhuis.nl

Kleur maakt het verschil!?

Kleur speelt, zonder dat je het misschien beseft, een hele grote rol in je leven. Kleur geeft leven aan je huis en bepaalt en groot deel de sfeer en uitstraling van je interieur. Kleur maakt het verschil.  Het mooie van kleur is, dat het de snelste, meest impactvolle en tevens de veelzijdigste manier is om een ruimte een andere uitstraling te geven. Kleur kan iets accentueren, maar ook iets weg laten smelten.

Vaak is de vraag: Welke kleur ga je gebruiken en waar? Wanneer het om het interieur gaat, is dit voor de meeste mensen een moeilijke keuze. Veel mensen zijn toch voorzichtig en behoudend met kleur.

Kleurkeuze is en blijft een persoonlijke keuze. Door te kiezen voor de juiste kleur, kun je de sfeer van een ruimte beinvloeden. Waar jij je prettig bij voelt, de kleur of de kleurencombinatie, blijft natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur en smaak.

Om te zorgen dat je de juiste keuze maakt, is het belangrijk om te weten wat een kleur kan doen voor je interieur. Ook de betekenis van een kleur speelt een grote rol bij het kiezen van de juiste kleur voor jou. Door deze twee te combineren voorkom je teleurstellingen.

De betekenis van kleur

Rood

Dit is een krachtige, vrolijke kleur, die energie geeft. Gebruik rood als je een kamer een warme of intieme sfeer wilt geven. Rood is een pittige en activerende kleur. Gebruik het wel met mate. Teveel rood kan nervositeit en vermoeidheid opwekken.

Oranje

Deze kleur is warm, positief, stimulerend en zorgt voor nieuwe energie. In een ruimte brengt oranje een warme gloed. Oranje is ook een symbool voor spiritueel ontwaken. Je moet niet overdrijven met oranje, gebruik het met beleid.

Bruin

Deze kleur is aards, die zeer veel prachtige nuances kent. Bruin is verfijnd, elegant en stijlvol. Ook is deze kleur warm en geeft een kamer een stijlvolle uitstraling. Bruin is gemakkelijk te combineren, omdat het samengesteld is uit verschillende kleuren

Kleur maakt het verschil!?, www.binneninhuis.nl

 

Paars

Dit is de kleur van emotie en mystiek. Paars symboliseert het interlectuele. Deze kleur wordt vaak toegepast in een meditatie- of studieruimte, maar kan ook in andere kamers gebruikt worden. Als paars in een ruimte toegepast wordt, werkt het kalmerend en stimulerend.

Geel

Warm, zonnig en sprankelend is deze kleur. Geel geeft letterlijk energie. Het is een stimulerende kleur, die vaak gebruikt wordt om donkere kamers op te fleuren. Het licht, dat naar binnen valt, wordt door geel gereflecteerd. Met geel haal je vrolijkheid en een positieve sfeer in huis. Geel is heel geschikt voor de hal, de kinderkamer of om een donker hoekje op te fleuren.

Wit

De kleur van onschuld, luxe en eenvoud is wit. Wit is tijdloos en brengt licht, koelte en ruimte in een vertrek. Wittinten vormen een goede basis voor het inrichten van een vertrek. Wit is combinatie met een andere kleur oogt fris en levendig.

Kleur maakt het verschil!?, www.binneninhuis.nl

 Groen

Dit is de kleur, die het meeste in de natuur voorkomt. Een levendige kleur, die ontspannend werkten frisheid en energie geeft. Ook staat groen voor harmonie en evenwicht. Groen kan eigenlijk in elke kamer toegepast worden.

Grijs

Een kleur, die geen emoties oproept, maar rust geeft. Grijs kan heel goed met andere kleuren gecombineerd worden

Kleur maakt het verschil!?, www.binneninhuis.nl

Zwart

Deze kleur staat voor strak en somber. Zwart geeft schaduw en slorpt het licht op. Als je alleen maar zwart gebruikt, dan schep je een gevoel van verlies en wanhoop. Zwart is uitermate geschikt om als accentkleur te gebruiken of de vorm van iets te benadrukken. Ook is deze kleur goed te combineren met andere kleuren.

Blauw

Blauw is de kleur van de lucht en de zee. Ook geeft blauw je een gevoel van ruimte en vrijheid. Deze koele kleur maakt je helder en in balans. Blauw brengt rust en geeft een ruimte een frisse uitstraling. Een ideale kleur voor een studie- of slaapkamer. Combineer gerust verschillende blauwtinten, ze passen uitstekend bij elkaar.

Kleur maakt het verschil!?, www.binneninhuis.nl

Zo, nu weet je meer over de betekenis van de verschillende kleuren. Ik hoop dat dit je helpt bij het maken van de juiste keuze voor kleur in je interieur. Maar laat je leiden door je gevoel en je eigen smaak! Een foute keuze bestaat niet. Het gaat er om dat jij je prettig en fijn voelt in je eigen thuis!

Veel plezier en succes!!!

Kleurrijke groetjes,

Gea Eising

P.S.: Als je er niet uitkomt, wil ik je met alle liefde helpen om van je huis je THUIS te maken! Gewoon even een mailtje sturen naar: gea@binneninhuis.nl

 

Ontwerp, hosting en onderhoud door Update-Website.nl