Vakantiesouvenirs: ja of nee

De zomervakantie staat voor de deur, tenminste hier in het Noorden. Misschien is de vakantie voor jou al begonnen. Heerlijk even weg en leuke dingen doen, daar geniet ik van. Ook  vind ik het leuk om souvenirs mee te nemen. Dit kan van alles zijn: mooie stenen, zelfgezochte schelpen, een wijnfles of leuke accessoires voor je interieur.

Zodra je naar de vakantiesouvenirs kijkt, gaan de gedachten terug naar die heerlijke vakantie. Fijn om zo even te dagdromen, maar eenmaal thuis verdwijnen de meeste souvenirs toch vaak uit het gezichtsveld. Dat is bij mij wel de praktijk en bij jou?

Om dat dit jaar te voorkomen ben ik op zoek gegaan naar een aantal leuke manieren om thuis iets te doen met je souvenirs, zodat ze in je interieur passen. Maar wel op zo’n manier dat je het vakantiegevoel weer naar boven kunt halen, zodra je er naar kijkt.

5 Ideetjes om met je vakantiesouvenirs aan de slag te gaan:

1. Wijnflessen als vaas

2f13f8cbcb776dd3c38020ed9436d8ed[1]

www.vibekedesign.blogspot.it

Verzamel tijdens je vakantie wijnflessen met een mooi etiket. Bij thuiskomst kun je gebruiken om mooie bloemen in te zetten. Leg er een paar mooie gezochte schelpen, stenen of andere vakantiesouvenirs bij en het vakantiegevoel is terug.

2. Foto in de fles

foto-lijstje-knutselen-zelf-maken-vakantie-simpel-flessen-recyclen-album-decoratie-woon-styling[1]

www.pieceofmake.nl

Als je terug bent van vakantie heb je natuurlijk foto’s. Hoe leuk is het om foto’s toe te voegen aan je interieur. Dit kan natuurlijk in een fotolijstje, maar het kan ook anders. Moeilijk is het niet, maar je moet er even opkomen. Verzamel een aantal flessen van wit glas en haal de etiketten eraf. Zorg ervoor dat de binnenkant goed droog is. Print je foto’s uit op papier en rol ze op. Doe ze in de fles en je hebt leuke vakantieherinneringen in een fles.

 

3. De letterbak

2010-08-06, weekend Noord-Holland 453[1]

www.petravanosch.blogspot.com

Wel eens gedacht aan een variant op de bekende letterbak? Nou deze vind ik leuk. De vakjes zijn groter en dieper. Zo kun je tegen de achterwand de vakantiekiekjes zetten en eventueel aanvullen met die leuke vakantiesouvenirs die je tijdens je vakantie hebt verzameld. Wil je iets anders dan je vakantieherinneringen? Vul de vakjes dan met andere leuke momenten waar je aan herinnert wilt worden.

 

4. Vakantieschatten in de schaal

20160611_184726[1]

www.hipenkleurig.blogspot.nl

Natuurlijk kun je het ook heel simpel houden. Zoek een leuke schaal of dienblad en leg daar je gevonden vakantiesouvenirs op. Iedere keer als je er langs loopt, zie je ze liggen en kun je even wegdromen.

 

5. Vakantiesouvenirs in de kerstboom

Tijdens de vakantie ben je absoluut nog niet bezig met kerst, maar ik vind het wel een origineel idee. Verzamel leuke spulletjes in je vakantie, die je later in de kerstboom kunt hangen. Zo kun je later in het jaar leuke vakantieherinneringen ophalen en even wegdromen naar die fijne vakantie. Dit is zeker leuk als je dit combineert met souvenirs van eerdere vakanties.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je vakantiesouvenirs op te nemen in je interieur. Mocht jij een leuk idee hebben, laat het mij weten. Ik ben nieuwsgierig of jij ook iets doet met je vakantiesouvenirs. Ik ga het in ieder geval dit jaar wel doen.

Een fijne vakantie allemaal!

 

 

 

Ontwerp, hosting en onderhoud door Update-Website.nl