Waarom Interieurstylist

waarom interieurstylist

WAAROM INTERIEURSTYLIST?

Regelmatig wordt mij gevraagd waarom ik voor het vak interieurstylist heb gekozen. Op zich een hele logische vraag, maar daar heb ik eigenlijk nooit over na gedacht. Voor mijn gevoel is het zo gegroeid. Maar als ik erover na denk, is dat toch niet het geval.

Wat heb ik eerst gedaan?

Jarenlang heb ik op de administratie in een asielzoekerscentrum gewerkt. Leuk en afwisselend werk, maar ook vermoeiend. Zeker in combinatie met twee kleine kinderen en een partner met een drukke baan.

Op een gegeven moment had ik genoeg van het hectische leven. Ik wilde niet langer rennen en vliegen, maar ja wat doe je dan? Na heel lang wikken en wegen heb ik besloten mijn baan op te zeggen. Een hele stap vond ik dat, maar het gaf mij rust. Op het moment dat ik mijn ontslag ingediend had, kwamen we erachter dat ik zwanger was van onze derde zoon.

Zo ben ik een aantal jaren thuis geweest bij de kinderen. Daarnaast was ik actief op school en bij de sportvereniging als vrijwilliger. Ook ontzettend leuk om te doen, maar op een gegeven moment begon het toch weer te kriebelen om aan de slag te gaan.

Er deed zich een mogelijkheid voor om parttime aan de slag te gaan in een woningstoffeerderszaak. Iets wat ik nog nooit gedaan had, maar heel erg leuk en leerzaam. Daar werd ook mijn gevoel voor kleur aangewakkerd. Als er klanten kwamen, die een bepaalde kleur zochten, liet ik ze vaak direct de juiste kleur zien. Gek op kleur ben ik altijd al geweest, maar het werk hier zette mij aan het denken. Zo kwam ik erachter dat het gevoel voor kleur al heel lang aanwezig was. Was ik als puber op zoek naar een speciaal kleurtje voor een shirtje bij een broek, dan kwam ik zelden met de verkeerd kleur thuis. Voor mij was dit een teken om hier iets mee te doen.

waarom interieurstylist binneninhuis gea eising

Op zoek naar…

Oké, iets gaan doen met kleur, maar wat dan? Het begin van een zoektocht. Wat is er allemaal mogelijk op het gebied van kleur? Nou, veel meer dan ik voor mogelijk hield. Toch kwam al heel snel de combinatie van kleur en interieur om de hoek kijken. Als kind zijnde was ik altijd bezig mijn kamer te veranderen. Alles wat mijn ouders niet meer in de huiskamer wilden hebben, kon ik wel gebruiken voor mijn slaapkamer. Altijd aan het schuiven en veranderen van mijn kamer, niets stond lang op dezelfde plek. De combinatie kleur en interieur was waar ik naar op zoek was. Nu nog een opleiding vinden, die goed te combineren was met gezin met drie kinderen.

Dat vond ik bij het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur. Daar kon ik een opleiding volgen tot interieurstylist. Eerst heb ik de opleiding Interieur- en Verkoopstyling, kleurenexpertise en advies gevolgd. Later ook nog de opleiding Binnenhuisarchitectuur, Kleur en Styling. Ontzettend leuk en leerzaam om te doen. Daar heb ik echt van genoten. De hele dag bezig zijn met kleur en interieur.

gea eising binneninhuis waarom interieurstylist

En dan verder

Tja, dan heb je de opleiding achter de rug en hoe dan verder? De meest logische stap is het opzetten van een eigen bedrijf. De theorie in de praktijk gaan brengen. Die stap heb ik maar gezet. Binnen in Huis was geboren, maar daarmee begon het pas.

Het opzetten van een eigen bedrijf bracht meer met zich mee dan alleen maar bezig zijn met kleur en interieur. Ook nu valt er nog een hoop te leren. Marketing was bijvoorbeeld helemaal nieuw voor mij. Daar had ik absoluut geen kaas van gegeten. Maar door te lezen, cursussen te volgen en actief te worden op sociale media (was ook helemaal nieuw voor mij), leer ik nog iedere dag. En ik begin het leuk te vinden!

Iedere dag geniet ik om met kleur en interieur bezig te zijn. Heerlijk vind ik het om samen met klanten te kijken wat de mogelijkheden zijn om van hun huis hun THUIS te maken. Vaak zijn er maar kleine veranderingen nodig om het thuisgevoel te creëren. Ik wil laten zien dat grote veranderingen lang niet altijd nodig zijn om het thuisgevoel te krijgen. Een ander kleurtje, een andere indeling kan genoeg zijn om een hele andere sfeer en gevoel te creëren. En als ik daarbij mag helpen, doe ik dat met alle liefde!

waarom interieurstylist

Waar komt mijn inspiratie vandaan?

Overal haal ik mijn inspiratie vandaan. Dan kan zijn uit een leuk gesprek, uit de dagelijkse lange wandelingen in de natuur, die ik maak met mijn honden, een boek of tijdschrift. Te veel om op te noemen eigenlijk.  En met al die inspiratiebronnen help ik mensen om van hun huis hun THUIS te maken! Heerlijk vind ik het om zo te kunnen werken. Het gekke is dat het niet voelt als werk.

Wat vind ik het leukst aan het vak van interieurstylist?

Om eerlijk te zijn, vind ik alles erg leuk. Maar het meest geniet ik van de reacties van mensen op mijn adviezen. Het is vaak heel anders dan ze verwacht hadden en wat ze niet voor mogelijk hielden. Daarom hou ik zo van mijn vak!

Ontwerp, hosting en onderhoud door Update-Website.nl