werkwijze

Ieder mens is verschillend en ieder interieuradvies is persoonlijk. Maar een interieur dat helemaal past bij jou, met fijne kleurencombinaties, een gezellige sfeer en een indeling. Dat kan natuurlijk! Ik leg je graag uit hoe ik dit aanpak.

moodboard voorbeeld werkwijze

Kennismaking

Ieder advies begint met een gratis kennismaking, gewoon om elkaar te leren kennen en kijken of er een klik is.
Voordat het hele ontwerpproces begint, kom ik graag bij jou thuis. We bespreken waar jij tegen aan loopt, wat jouw wensen en ideeën zijn en samen bekijken we de ruimte waar het omgaat. Ik maak foto’s van de ruimte en de meubels die mogen blijven. Mocht er geen plattegrond aanwezig zijn, neem ik de maten van de ruimte op.

Moodboard

Met het wensenpakket van ons gesprek, ga ik aan de slag. Ik begin met een moodboard dat de sfeer en het gevoel moet uitstralen die ik in gedachten heb. Dit is het uitgangspunt van het hele ontwerp.
Natuurlijk bespreken we het moodboard voordat ik verder ga. Zodra jij aangeeft dat jij je erin kunt vinden, ga ik verder.

Indelingsplan

En dan is de indeling aan de beurt. Ik kijk naar een mooie, gezellige indeling, maar het moet ook praktisch zijn. Daarom maak ik een plattegrond met daarin de meubels van bovenaf gezien. Zo krijg je een goed beeld van de “nieuwe” ruime.

Kleuren- en materialenplan

Kleur bepaalt voor een groot deel de sfeer in de ruimte. En dit staat in combinatie met andere materialen, zoals behang en gordijnen.
In jouw persoonlijk kleurenplan kun je zien wat welke kleuren en materialen ik heb gekozen en in welke combinatie. Dit is terug te zien in de plattegrond, waarin ik aan geef welke wand welke kleur krijgt.
Bovendien staan de kleurnummers erbij, zodat je (eventueel) zelf de verf of het behang kunt kopen.

kleuren- en materialenplan werkwijze
meubelplan werkwijze

Meubelplan

In het meubelplan staat waar de verschillende meubelen geplaatst worden. Ik ga op zoek naar meubelen en accessoires die passen bij de sfeer van het moodboard en binnen jouw budget.

Wat heel handig is: Je krijgt een shoppinglist met winkels/links, waar je de meubels en accessoires eventueel zelf kunt aanschaffen. Maar dit doe ik ook met heel veel plezier voor je.

Lichtplan

Goede verlichting is heel belangrijk voor de juiste sfeer in huis en is iets wat (heel) vaak een ondergeschoven kindje is. Maar ook hier kan ik je bij helpen. Op basis van de indeling maak ik een lichtplan, zodat je voor elke functie ook de juiste verlichting hebt.

Presentatie

Als jouw persoonlijk interieurplan klaar is, maken we een afspraak om het plan te bespreken. We nemen alle stappen door en er is ruimte om vragen te stellen. Ik ga pas weg als alles duidelijk is.

Uitvoering

Nu ben jij aan de beurt. Met het interieuradvies in je hand kun je de inkopen doen en het advies ten uitvoer brengen. Zie je dat niet zitten? Natuurlijk kun je het ook uitbesteden.
Loop je tijdens de uitvoering ergens tegen aan? Aarzel niet en neem contact op.
Natuurlijk help ik je verder!
Als alles klaar is, kom ik heel graag langs om het eindresultaat te bewonderen!

3d sfeerimpressie werkwijze

NEEM CONTACT OP MET BINNENINHUIS.NL

contact met binneninhuis

 

Binneninhuis.nl

Jan Altinkhof 2.
9646DM Veendam

Telefoon: 06-40449152
Email: gea(at)binneninhuis.nl